
Χαλβάς με γάλα και κουκουνάρι
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο αιγοπρόβειο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ¾ φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
3 κουταλάκια κουκουνάρι
3 ¾ φλιτζάνια γάλα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - προτιμάται πλήρες γάλα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα
1 κουταλάκι σοταρισμένα κουκουνάρια για να διακοσμήσετε
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια βαριά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το σιμιγδάλι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας , μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ταυτόχρονα, ζεσταίνουμε το γάλα σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Σβήνουμε τη φωτιά όταν το γάλα είναι ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει).
Ρίχνουμε το μίγμα γάλακτος & ζάχαρης στο μίγμα σιμιγδαλιού και κουκουνάρι. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα αναδεύοντας συνεχώς για περίπου 10-15 λεπτά.
Βγάζουμε από την φωτιά και τοποθετούμε μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας πάνω από την κατσαρόλα και καλύπτουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε το χαλβά να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
Καβουρντίζουμε τα κουκουνάρια. Σερβίρουμε σε μπολ τον χαλβά πασπαλίζουμε με την κανέλα και διακοσμούμε με το κουκουνάρι.
Νένα Ισμυρνόγλου.