
Ρυζόγαλο φούρνου με πράσινο τσάι και κάρδαμο
ΥΛΙΚΑ
1 ½ lt γάλα αγελάδος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
80 γρ. ρύζι γλασέ μουλιασμένο όλη νύχτα
20 γρ. κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
130 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. πράσινο τσάι
3 σπόρους κάρδαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και ρίχνουμε το τσάι και το κάρδαμο. Το αφήνουμε για 2 ώρες ή όλη νύχτα στο ψυγείο και σουρώνουμε.
Βράζουμε το 1 lt γάλα με το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν-φλαουρ και τους κρόκους. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
Μοιράζουμε σε πυρίμαχα φορμάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα καλύπτουμε μέχρι την μέση με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2300C για 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Νένα Ισμυρνόγλου.