Ρυζόγαλο φούρνου με πράσινο τσάι και κάρδαμο

ΥΛΙΚΑ

1 ½ lt γάλα αγελάδος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

80 γρ. ρύζι γλασέ μουλιασμένο όλη νύχτα

20 γρ. κορν φλάουρ

2 κρόκους αυγών

130 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ.  πράσινο τσάι

3 σπόρους κάρδαμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και ρίχνουμε το τσάι και το κάρδαμο. Το αφήνουμε για 2 ώρες ή όλη νύχτα στο ψυγείο και σουρώνουμε.

Βράζουμε το 1 lt γάλα με το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν-φλαουρ και τους κρόκους. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Μοιράζουμε σε πυρίμαχα φορμάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα καλύπτουμε μέχρι την μέση με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 2300C για 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Νένα Ισμυρνόγλου.