
Ελαφριά κρέμα σοκολάτα με πετιμέζι
ΥΛΙΚΑ
- 1 ltγάλα φρέσκο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
- 20 γρ. κακάο
- 100 γρ. πετιμέζι
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 500 γρ. κουβερτούραμε 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το πετιμέζι και το κακάο και τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Λίγο πριν αρχίσει το γάλα να βράζει, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Μοιράζουμε την κρέμα μας σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Νένα Ισμυρνόγλου