Ομελέτα με μελωμένο κρεμμύδι, αρωματικά και γιαούρτι με πέστο βασιλικού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

Για το πέστο βασιλικού

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο  μπλέντερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το πέστο με το γιαούρτι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύδι και το ούζο. Στην συνέχεια το σκεπάζουμε διατηρώντας το στο ψυγείο.

Διαλέγουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο.

Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αλάτι. Σε 1-2 λεπτά χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσουν περίπου 7-9 λεπτά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά για περίπου 3 λεπτά την γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα. Εναλλακτικά μπορούμε να την βάλουμε για λίγα λεπτά κάτω από ζεστό γκριλ.

Την σερβίρουμε ζεστή με το μίγμα γιαουρτιού δίπλα ή από πάνω.

Νένα Ισμυρνόγλου