
Δροσερή αρωματική σάλτσα με πρόβειο γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
- 1 αγγούρι σε κυβάκια περίπου 2 φλιτζάνια
- 1 κ.γ .αλάτι
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με την πέτσα
- 1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή δυόσμο (άλλη γεύση)
- 1 κ.σ. Χυμό λεμόνι
- 1/4 κγ. Ξερό κόλιανδρο τριμμένο
- 1/4 κγ . τριμμένο κύμινο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/8 κγ τριμμένη κανέλα
- 1/8 τριμμένο καρδάμωμο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι τον κόλιανδρο με το αγγούρι και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.
- Τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό τα στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μίγμα αγγούρι . Φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες.
Συνοδεύουμε ψητά κρέατα, αλλά και σαλάτες και όσπρια.
Νένα Ισμυρνόγλου