Δροσερή αρωματική σάλτσα με πρόβειο γιαούρτι

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 αγγούρι σε κυβάκια περίπου 2 φλιτζάνια
  • 1 κ.γ .αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με την πέτσα
  • 1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή δυόσμο (άλλη γεύση)
  • 1 κ.σ. Χυμό λεμόνι
  • 1/4 κγ. Ξερό κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/4 κγ . τριμμένο κύμινο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/8 κγ τριμμένη κανέλα
  • 1/8 τριμμένο καρδάμωμο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι  τον κόλιανδρο με το αγγούρι και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.
  2. Τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό τα στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μίγμα αγγούρι . Φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες.

Συνοδεύουμε ψητά κρέατα, αλλά και σαλάτες και όσπρια.

Νένα Ισμυρνόγλου